fbpx

Цялостна грижа за вашия автомобил!

Пране на алкантара

Алкантара – пране и поддръжка

Алкантарата не е кожа! Алкантара е името на микрофазер на базата на полиестер и полистирол, разработен в Япония и произведен по лиценз в Италия. Алкантарата е изкуствен продукт, който има покритие, подобно на кожа.
С почти всички позитивни качества на естествения продукт, и отпадащите често неприятни странични явления (изсъхване, студ през зимата, жега през лятото). Защото този екстремно лесен за поддържане и качествен материал се отличава с приятния си комфорт за седене. Докато през лятото е приятно хладно, през зимата е приятно топло.
Алкантарата е мека, удобна и устойчива, специално разработена за автоседалки от най-високо качество Почистване и поддръжка на алкантара:
Алкантарата е екстремно лесна за поддръжка! Скъпи продукти за поддръжка или даже химически препарати не са необходими! Тази тъкан трябва само редовно да се почиства от прах и от време на време да се изтърква с влажна кърпа. С мека четка може да поддържате естествения кожен външен вид. По принцип би могла да се изпере с хладка вода в пералнята. Само би било трудно да се облекат обратно калъфките на седалките. Петна могат сравнително лесно да бъдат отстранени. В детайли това става така:
Алкохоли и ликЙор навлажнете с вода и неутрален сапун, след това попийте с разреден алкохол (10-20%) Напитки и вино попийте с вода и оцет (50%), след това навлажнете с вода и неутрален сапун Химикал с перхлоретилен (PER е органичен разтворител от областта на халогенираните въглеводородни и е широко разпространен в текстилната индустрия, но основно се използва в стоманоиндустрията като обезмаслител) Бира попийте с вода с 3% алкохол (макс. 40°) Кафе,чай и мляко навлажнете с вода и неутрален сапун Упорити петна попийте с 10% амонячен разтвор Шоколад и захарни изделия попийте с хладка вода (40°) или разреден амоняк (5%) Бои за рисуване и маслени бои попийте с терпентинова есенция, след това вода и сапун Козметика навлажнете с вода и сапун. При упорити петна перхлоретилен или 5% разтвор амоняк.
В никакъв случай киселина или други разредители, като например лакочистител! Трева и зеленчуци попийте с хладка вода, последвани от вода и неутрален сапун Дъвка махнете с перхлоретилен Мастило попийте доколкот е възможно с хартия, след това 20% алкохолен разтвор, последван от вода и неутрален сапун. понякога добри резултати се постигат с лимонов сок. При упорити петна се обърнете към специалист. Вакса попийте с перхлоретилен Мармалад и сироп попийте с хладка вода (40°). Ако петното не се маха – перхлоретилен За кожения мирис има специални спрейове. Но не пръскайте с тях върху алкантарата

Summary

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top